İzmir Ofis Başkanları Bremen’de Toplandı

Haberler

Dünya Kenti İzmir Derneği Almanya Ofis Başkanları Bremen’de bir araya gelerek ikinci yüz yüze toplantılarını gerçekleştirdiler.

Daha önce KOVİD-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantılar normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte yüz yüze yapılmaya başlandı. İlki DİDER Almanya Ofisler Sözcüsü Berlin Ofisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ikincisi ise Bremen Ofisinin ev sahipliğinde Almanya’nın Bremen kentinde gerçekleştirildi.

ZIS Bremen genel merkezinde yapılan toplantıya Bremen,  Bielefeld, Berlin, Bremen, Ahlen-Hamm ve Hamburg kentlerinin ofis başkanları ve yöneticileri katıldı. Frankfurt ve Nürnberg ofis başkanları ailevi nedenlerden dolayı katılamadılar.

 Hukukçu Zeynep Sümer moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda ZIS Genel Müdürü, Sosyal Bilimci Gudrun Münchmeyer-Eliş, Vakıf Köyü Gröpelingen konusunda bilgilendirme sunumu yaptı.

Berlin ofis yönetiminden Esma Tekin, Almanya’daki kalifiye eleman sıkıntısı ve buna karşı Almanya’nın ne gibi önlemler aldığı konusunda katılımcılara sunum yaptı. Almanya yılda 1,5 milyon kişiyi kalifiye eleman olarak getirmek zorunda olduğuna değinen Tekin, getirilen bu elemanların en az 400 bin kişisinin ise Almanya’da kalıcı olması gerektiğinin altını çizdi. Bu çerçevede Almanya ofislerimiz nasıl bir yol izlemeli ve DİDER Genel Merkezi nasıl bir çalışma yürütmeli sorularına yanıt arandı.

Başkanlar toplantısının diğer bir gündemi ise Nürnberg ve Hamburg ofislerinin kuruluşunu nihai karara bağlamaktı. Bu çerçevede Almanya Başkanlarının onayı ile Nürnberg ve Hamburg ofisleri resmen kurulmuş oldu. Bundan sonraki başkanlar toplantısının 7 ofis başkanının katılımı ile gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bremen ofis Başkanı Ali Eliş, Bremen Belediye Başkanı ve Başbakanıyla birlikte büyük bir delegasyonun 4-7 Haziran tarihleri arasında İzmir’i ziyaret edeceğini ve bu konuda hazırlıkların yoğun bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi. DİDER Genel Merkezi ve Bremen Ofisi öncülüğünde 6 Haziran’da İzmir’de düzenlenecek olan Uluslararası Bir Ekonomik İşbirliği Konferansı’na ofis başkanlarını davet eden Eliş ayrıca Bremen Jacobs Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün partnerlik ilişkilerine dönük somut adımları 7 Haziran’da İzmir’de atacağını açıkladı.

Toplantı yemek eşliğinde sohbet ve bilgi alış verişi ile son bulurken bir sonraki toplantının Bielefeld Ofisinin ev sahipliğinde gerçekleşmesine karar verildi.  Toplantının ardından Bremen Ofis Başkanı Ali Eliş Bremen Ofisi adına ofis başkanlarına hediyelerini takdim etti.

Sosyal Medya:

Şevket Özçelik Sokak No. 53 Kat 3 Akın İşhanı Çankaya – İzmir

E-bülten

E-posta listemize kayıt olarak güncel duyuru, haber ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

[mc4wp_form id="228"]

Dünya Kenti İzmir Derneği - DİDER © 2022. Developer and design by NANBIS