Bremen ve İzmir iş birliği yapacak-Yenigün

Haberler

Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması gerçekleşti.

Almanya’nın Bremen kentinde ikinci kez yapılan Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temiz enerji ve tarımda işbirliğine yönelik önemli adımlar attıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşması’na katıldı. Bremen Bilim Evi’nde yapılan buluşma Başkan Tunç Soyer, Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ve DİDER Bremen Ofis Başkanı Ali Eliş’in açılış konuşmalarıyla başladı.
Konuşmasında start-up, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir tarım ile gıda gibi konularda kentler arası işbirliğinin önemine değinen Başkan Tunç Soyer, İzmir’in bu üç alanda da öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. DİDER Bremen Ofis Başkanı Ali Eliş ise iki kentin iş dünyasını birleştirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sosyal Medya:

Şevket Özçelik Sokak No. 53 Kat 3 Akın İşhanı Çankaya – İzmir

E-bülten

E-posta listemize kayıt olarak güncel duyuru, haber ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

[mc4wp_form id="228"]

Dünya Kenti İzmir Derneği - DİDER © 2022. Developer and design by NANBIS