DİDER’in düzenlediği II.Bremen-İzmir Ekonomik Forumu’nda Türk ve Alman iş insanları bir araya geldi

Haberler

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Bremen ile İzmir’in kardeş kent olmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen 2. Bremen-İzmir Ekonomi Forumu İş İnsanları Buluşmasında  İzmir ve Alman ekonomik işbirlikleri sağlandı.

Birçok Alman ve Türk iş insanının bir araya geldiği bu büyük toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, Bremen Parlamento Başkanı Frank Imhoffremen, Bremen Parlamentosu Avrupa ve Uluslararası İşler Komitesi Sözcüsü Susanne Grobien ve eş sözcü Antje Grotheer, Bremen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Akademik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Thomas Pawlik, Bremen Limanı Gelişim ve İnovasyon Birim Başkanı Stefan Farber ve Bremen Bilim ve Limanlar Bakanlığı’ndan Liman Ekonomisi ve Lojistik Birimi Başkanı Dr. Iven Kramer eşlik etti.

Bremen Bilim Evi’nde yapılan buluşmada temiz enerji ve tarım üzerine ortaklaşa yürütülecek projeler görüşüldü.İzmir ve Bremen limanları arasında işbirliği fırsatları, iklim nötr ve akıllı limanlar , İzmirli markasının tanıtımı gibi İzmir’in tüm dünya kentleri arasında uluslararası başarılarıyla ön sıralarda yer alması için önemli bürokratik adımlar atıldı.

Soyer: “Gücü büyütme olanağı bulacağız”
Başkan Soyer, Bremen-İzmir ilişkilerinin karşılıklı çabalar ile canlandığını ve geliştiğini söyleyerek “Atık yönetimi, toplu ulaşım, gıda, enerji ve benzeri konularda çalışmalar yapabiliriz. Örneğin fuarcılık alanında işbirliği yaptığımızda mevcut gücü büyütme olanağı bulacağımıza inanıyorum. İzmir’de Bremen Fuarı, Bremen’de de İzmir Fuarı yapabiliriz. Seferihisar Belediye Başkanıyken kardeş şehrimiz Hamm Belediyesi ile evde bakım konusunda bir proje hayata geçirmiştik. Bunu Belediyemiz Meslek Fabrikası aracılığıyla, İzmir ve Bremen’den üniversitelerin katılımıyla ortak bir müfredat hazırlayarak ve staj imkanıyla hayata geçirebiliriz” dedi.

Konuşmasında start-up, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir tarım ile gıda gibi konularda kentler arası işbirliğinin önemine değinen Başkan Tunç Soyer, İzmir’in bu üç alanda da öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. DİDER Bremen Ofis Başkanı Ali Eliş ise iki kentin iş dünyasını birleştirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Yenilenebilir enerji, start-up ve sürdürülebilir tarım ile gıda konularının konuşulduğu foruma üç alanda 50’yi aşkın firma katıldı. Üretilen fikirler Bremen Ticaret Odası Başkanı Edward Dubbers-Albrecht’in sunumuyla paylaşıldı.

Almanya programında; Başkan Tunç Soyer ile Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İZTARIM Genel Müdürü Murat Onkardeşler, İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu, İZFAŞ Fuarlar Koordinatörü Batuhan Alpaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al, DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer alıyor.

Sosyal Medya:

Şevket Özçelik Sokak No. 53 Kat 3 Akın İşhanı Çankaya – İzmir

E-bülten

E-posta listemize kayıt olarak güncel duyuru, haber ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

[mc4wp_form id="228"]

Dünya Kenti İzmir Derneği - DİDER © 2022. Developer and design by NANBIS